Vášeň jménem Ragusa

Vášeň jménem Ragusa

 

Hledáte celosvětově uznávanou oříškovou čokoládu v kombinaci s nugátem? Pak Vám představujeme čokolády Ragusa.

Ragusa je originální švýcarská čokoláda vyráběná firmou Camille Bloch.

 

Vynález mléčné Ragusy se datuje do roku 1942, kdy bylo obtížné získat suroviny jako kakao.

Camille Bloch naplnil jemnou čokoládu náplní mletých lískových oříšků ke kterým přidal celé lískové ořechy. Čokoládu a náplň nalil do plochých forem ve vrstvách a nakrájel na čtverce. Tak vznikl typický tvar Ragusy.
Camille Bloch si při hledání názvu čokolády vzpomněl na město Ragusa, nyní Dubrovník v Chorvatsku, kde kdysi trávil dovolenou.

 

Čokoláda, nyní s 80-letou tradicí, si získala srdce opravdových milovníků čokolády. V roce 2008 přichází na trh Ragusa noir a v roce 2014 otřásla nejen švýcarským trhem Ragusa Blond.

Ragusa má dodnes všechny své původní vlastnosti: stejnou recepturu, stejný způsob výroby v tradiční cukrářské kvalitě a stejné hrubé hrany.

 

Už zbývá jen jediné, ochutnat tento kulinářský zážitek...

Odeslat článek známému   Vytisknout