Váš košík obsahuje
položek
o celkové hodnotě
0,00  (Eur 0,00) s DPH
  • Zobrazit

Recept na čokoládový dort

26.06.2014
Mít dobrý recept na čokoládový dort se opravdu vyplatí. Jeden jsme pro Vás vyzkoušeli...jemný a luxusní čokoládový zákusek



Na čokoládový dort budete potřebovat:

Suroviny:
 
najemno namleté lískové oříšky 125 g
hladká mouka 80 g
prášek do pečiva 1 lžička
máslo 200 g
silná káva 25 ml
vejce 5 ks
třtinový cukr 220 g

Krém:
krémový sýr (např. Lučina, Philadelphia, Buko) 200 g
javorový sirup 100 ml
smetana ke šlehání 2 kelímky

Poleva:
hořká čokoláda 200 g
máslo 2 lžíce

Doba připravy: nad 60 min.
Počet porcí: 12



Postup

 1. Troubu rozehřejte na 180 °C. V míse promíchejte ořechy, mouku, prášek do pečiva a kakao. Čokoládu s máslem rozpusťte ve vodní lázni. K tekuté směsi vmíchejte teplou kávu a postupně do ní také vešlehejte žloutky ze všech vajec.


2. Všechny bílky dejte do čisté misky a vyšlehejte pevný sníh, do kterého poté, co se začne zpevňovat, postupně zašlehejte všechen cukr. Sníh lehce vmíchejte do čokoládové směsi a na závěr do ní ještě zapracujte i směs oříšků s moukou.


3. Těsto nalijte do formy o průměru 22 cm a pečte asi 30 minut.



4. Krém: Sýr našlehejte s javorovým sirupem. V jiné misce ušlehejte studenou smetanu dotuha. Šlehačku pak po částech vmíchejte do našlehaného sýra.



5. Upečený korpus nechte 10 minut odpočinout ve formě, poté ho vyndejte a nechte vychladnout (nejlépe na mřížce). Vychladlý korpus v polovině příčně rozkrojte dlouhým tenkým nožem a jeho spodní část potřete krémem.


6. Poleva: Do misky nahrubo nastrouhejte čokoládu, přidejte máslo a vše pomalu za stálého promíchávání rozpusťte nad horkou vodou. Polevu nechte asi 10 minut zchladnout, občas ji promíchejte. Poté ji nalijte na dort a rozetřete po povrchu i stěnách dortu


7. Čokoládové hobliny: Rozpuštěnou hořkou čokoládu rozetřete širokým nožem nebo cukrářskou špachtlí v tenké vrstvě na pečicí papír. Překryjte ji dalším kusem papíru a od středu k okrajům čokoládovou vrstvičku rozprostřete a uhlaďte. Oba papíry pak srolujte a trubičku nechte vychladnout. Po rozbalení ztuhlá čokoláda popraská a odloubne se z papíru v dlouhých hoblinách.


Přejeme Vám dobrou chuť
 


KATEGORIE

Mohlo by vás zajímat
Máte nápad, připomínku či vzkaz? Napište nám!

Platební metody
Akční nabídka
Reklama

FastCentrik® - Pronájem e-shopu
 
 

JavaScript musí být povolen